Website foto 26 09 2018

Logo GZ

Blog 5: Emoties

 

 

 

    

  

Negatieve emoties willen we liever niet voelen, sterker nog we gaan daarvan weg. Het is een natuurlijke reactie om je van pijn terug te trekken. Als we ons namelijk branden aan een hete kachel trekken we ons ook als vanzelfsprekend terug.


Het vermijden van negatieve emoties levert ons echter niets op, we maken dan een beweging van onszelf af, waardoor we dan ook verder van onszelf af komen te staan. Niet willen voelen of afgesloten geraakt worden van je gevoelens kan een reden zijn voor bijvoorbeeld emotie-eten, of het kan een aanleiding zijn om veel te gaan werken. Zo zijn er allerlei overlevings-mechanismen in de zogenaamde “doensmodus” om niet te willen voelen.
Uiteindelijk zoekt het lichaam echter voor deze emoties, die geen of onvoldoende ruimte krijgen een andere weg naar buiten, en dan voelen we ons niet happy meer of worden we ziek.
Een haptotherapeut kan je op jou eigen tijd en tempo en op basis van je draagkracht opnieuw in contact brengen met jezelf en jou gevoelens zodat je hierdoor niet overspoelt raakt. Net als een goeie kok die niet te veel of te weinig gas geeft, benaderd een haptotherapeut je maximaal met behoud van distantie.
De drempel kan aanvankelijk hoog voelen om verbinding met jezelf aan te gaan. Uiteindelijk geeft de ruimte die je kunt gaan ervaren minder draaglast voor jezelf en minder klachten op welk gebied dan ook.
Heb jij ook de moed om je voor jezelf open te stellen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gegevens die je aan Haptotherapie Praktijk Ellen Hofsté ter beschikking stelt worden volgens het Privacybeleid van Haptotherapie Praktijk Ellen Hofsté verwerkt.