Website foto 26 09 2018

Logo GZ

Blog 5: Emoties

 

 

 

    

  

Negatieve emoties willen we liever niet voelen, sterker nog we gaan daarvan weg. Het is een natuurlijke reactie om je van pijn terug te trekken. Als we ons namelijk branden aan een hete kachel trekken we ons ook als vanzelfsprekend terug.

Lees meer: Blog 5: Emoties

Blog 4: Keuzes

 

 

 

In mijn praktijk doen zich steeds opnieuw, en in andere situaties, puzzelstukjes voor.

Lees meer: Blog 4: Keuzes 

Blog 3: Leven vanuit controle

 

 

Leven vanuit controle betekent dat je de gehele dag door veel aan het denken bent, het is druk in je hoofd en je ervaart dat je “vol zit”. Hierbij gaat het niet om functionele gedachten, we moeten allemaal bijvoorbeeld onze agenda inplannen. Het gaat vooral om a-functionele gedachten waardoor je in beslag genomen wordt, dat is de aard van onze geest.

Lees meer: Blog 3: Leven vanuit controle 

Blog 2: Burn-out

 

 

 

 

 

Op een gegeven moment is het op, er is vermoeidheid, verdriet, angst of somberheid. Ook problemen met het geheugen en/of concentratie kunnen je parten spelen. Lichamelijke klachten voorafgaand aan burn-out zijn vaak hyperventilatie rug-en of nekklachten. De signalen zijn er wel maar je gaat maar door....Meestal ben je al wat langer uit balans. 

Lees meer: Blog 2: Burn-out

De gegevens die je aan Haptotherapie Praktijk Ellen Hofsté ter beschikking stelt worden volgens het Privacybeleid van Haptotherapie Praktijk Ellen Hofsté verwerkt.